Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Îmbunătățirea schimbului de informații, pregătirii și asigurării managementului integrat pentru reziliența infrastructurilor/entităților critice (MeCAT)”, cod proiect IS10A_02

Foto comunicat
Conţinut

UE

Centrul Național de Coordonare a Protecţiei Infrastructurilor Critice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu sediul în București, Piața Revoluției nr. 1A, sector 1, derulează, începând cu data de 27.08.2024, proiectul „Îmbunătățirea schimbului de informații, pregătirii și asigurării managementului integrat pentru reziliența infrastructurilor/entităților critice (MeCAT)”, cod proiect IS10A_02, finanțat din Programul național 2021-2027 Securitate Internă.
Valoarea totală eligibilă a proiectului (cu TVA) este de 4.805.447 lei, procentul de alocare FEN fiind 100%.
Finanțarea nerambursabilă este asigurată din Programul național Securitate internă - www.fed.mai.gov.ro, în baza deciziei de finanțare încheiată cu Autoritatea de Management Afaceri Interne, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile din Ministerul Afacerilor Interne.
Obiectivul general al proiectului: Modernizarea, consolidarea și asigurarea de asistență tehnică componentelor APOLODOR și INSERT ale sistemului informatic existent în vederea asigurării pregătirii grupului țintă pentru gestionarea riscurilor, a crizelor și a incidentelor la adresa securității infrastructurilor critice naționale și a entităților critice, testarea viabilității planurilor de securitate, precum și facilitarea schimbului de informații relevante domeniului protecției infrastructurilor critice și domeniului rezilienței entităților critice.
Scopul proiectului: Prezentul proiect este menit a integra, adapta, completa cu noi facilități și moderniza componentele deja existente sub forma unei singure soluții, mai accesibilă și aliniată la evoluțiile legislative și tehnologice actuale.
Grup țintă: personalul din cadrul compartimentelor specializate de la nivelul autorităților publice responsabile desemnate conform HG nr. 35/2019 (ministere, agenții, autorități naționale, servicii, etc.) și de la nivelul proprietarilor/operatorilor/administratorilor de ICN desemnați conform HG nr. 1198/2012.
Rezultatele proiectului vizează:
  • Dezvoltarea unui mecanism de comunicare, prin integrarea, adaptarea, modernizarea și asigurarea asistenței tehnice sistemelor existente sub forma unei singure soluții, mai accesibilă și aliniată la evoluțiile tehnologice și legislative actuale, precum și dezvoltarea unor facilități noi;
  • Achiziția de echipamente (TEMPEST și Upgrade soluție periferice video APOLODOR).
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni de la data semnării deciziei de finanțare, în intervalul 27.08.2024 – 26.08.2026.
 
Contact: 
Centrul Național de Coordonare a Protecţiei Infrastructurilor Critice